12.06.2016 | 19:43
Модрич донесе победа на Хърватия над Турция
Капитанът Дарио Сърна влезе в престижна класация

С феноменален гол, Лука Модрич донесе успех на тима на Хърватия над този на Турзция в първия мач от гр.D на европейското първенство по футбол. В 41-ата минута на стадион „Парк де Пренс“ в Париж, халфът на „Реал“ (М) изстреля от волле изчистената от турската отбрана топка и тя влетя в мрежата зад вратаря Волкан Бабаджан. До края хърватите успешно контролираха развитието на двубоя и не допуснаха изненади.

Така Хърватия взе своята трета победа от седем мача срещу Турция (другите 4 са равенства) и ще чака следващия си двубой – срещу Чехия в Сен Етиен на 17 юни.  Другата среща от I кръг в група D е между европейския шампион от последните две първенства – Испания, и чехите. Той е утре от 16 ч. в Тулуза.

На мача с Турция пък 34-годишният капитан на хърватите Дарио Сърна направи рядко достигано постижение. Той стана едва 7-ият футболист, участвал на 4 европейски първенства (другите му са през 2004, 2008 и 2012 г.). Останалите такива играчи са Лотар Матеус (Гер), Петер Шмайхел (Дан), Едвин ван ден Сар (Хол), Лилиам Тюрам (Фра), Алесандро дел Пиеро (Ит) и Олоф Мелберг (Шв).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране