01.12.2018 | 11:08
МВР не следи Нинова
Полицаите обезпечавали реда на обществено място

МВР не следи Корнелия Нинова, стана ясно от отговор на вътрешния министър в парламентарния контрол по повод оплакването на соцлидерката преди дни.

Иван Иванов от БСП попита кой е дал нареждане на служителите на ямболската полиция да присъстват на срещите на соцлидерката и да я следят. Присъствието на полицаите на събитията на Корнелия Нинова на 21 ноември в Ямболско е било по сила на обезпечаване на сигурността и обществения ред, отвърна министърът. Мерките са били предприети от началника на РУ-Елхово и РУ-Ямбол, каза Маринов. Той уточни, че полицаите са изпълнявали задълженията си на открито, а не в закрити помещения.

Иванов не хареса отговора на вътрешния министър. Останал потресен, защото МВР третирало срещите с избиратели на БСП като масови мероприятия и граждански безредици.

По-късно и пред медиите Младен Маринов заяви, че МВР не е предприела нищо нищо по-специално по време на срещите на соцлидерката.

„Това са служители, които си работят там, били са на обществено място. Въобще не виждам смисъл във въпроса дали ще следим когото и да било“, коментира министърът на вътрешните работи.

„Колегите и областният директор преценяват какви сили и средства в кои райони да разположи“, допълни той. Това са били полицейски патрули, които са видими, обясни Маринов. Той не пожела да изкаже мнение дали лидерът на БСП спекулира със случката. „Не ме вкарвайте в подвеждащи въпроси. Политическите фигури имат право да дават своите мнения и предположения“, коментира той реакцията на Нинова, която се оплака, че е следена, когато се вижда с избиратели. Министърът заяви, че МВР следва инструкциите и закона.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране