14.12.2023 | 18:40
„Не е правилно“, Слави скастри Тошко за окупацията на трибуната в НС. Обясни му, че ИТН не е сила
Йорданов поиска референдум за съветския паметник, съжали и за мавзолея на Георги Димитров - щял да е страшна атракция

Лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов е смъмрил леко заместника си Тошко Йорданов. Двамата са провели разговор, както се вижда от видео във фейсбук-профила на Трифонов. Повод за него е днешният екшън в Народното събрание (НС), заради който заседанието бе провалено. Това се случи, след като Йорданов окупира трибуната на парламента заедно с други депутати от опозицията.

Пред Слави той посочва, че управляващите брутално нарушавали правилата.  „Кой ще ги накаже“, пита Трифонов.

„Ей по тоя начин – като днеска. Ние имаме сила. Както и да броят опозицията…“, тръгва да отговаря парламентарният водач на ИТН в НС.„К’ва сила имаме ние?! Ние имаме 11 депутати“, мръщи се обаче лидерът на партията.

„11 депутати, които могат да спрат работата на Народното събрание“, отвръща Тошко Йорданов.

Слави обаче пак реагира негативно: „Е, не, това не е правилно.“

Тошко Йорданов пък пита – а правилно ли е било навремето, когато са окупирали Софийския университет. Това беше преди много години, въздъхва с носталгия Трифонов и се съгласява, че тогава то е било правилно.

„Тук е същото“, посочва заместникът му, а лидерът на ИТН въздъхва тежко: „Добре… Добре…“ След което заповядва към камерата: „Спираме.“

В разговора Слави Трифонов изразява притеснение заради намеренията на Йорданов и хората му да продължат окупацията на трибуната в НС: „Могат да вкарат полиция и да ви арестуват, бе.“

„Е де тоя късмет“, е отговорът на Тошко. „Как ще вкарат полиция в Народното събрание бе, Слави?! Да не сме някакъв военен режим, хунта?! Нямат право полицаи да влизат в Народното събрание и да арестуват депутати.“

Слави Трифонов обяснява, че в управляващата сглобка си мислят, че са всесилни и могат да правят каквото си искат. Според лидера на ИТН на мястото на паметника на съветската армия трябвало да има такъв на хан Аспарух.

Йорданов се съгласява, но според него въпросът следва да се реши с референдум. Той обаче смята, че мавзолеят на Георги Димитров не е трябвало да бъде събарян (в края на 90-те). Сега той щял да е „страшна туристическа атракция“. 

Трифонов и Йорданов атакуват управляващите за проектопромените в Конституцията, които били неудачни. 

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране