18.02.2024 | 14:21
Неблагодарни украинци изхвърлиха прясна храна в боклука
Случката е предизвикала вълна от възмущение в германската провинция Тюрингия

Скандал избухна в град Гера (федерална провинция Тюрингия) в източната част на Германия. Украински бежанци изхвърлят прясна храна, предоставена им в пункт за безплатно раздаване на храна, в контейнери за боклук, съобщи Focus-online.

Инцидентът е предизвикал възмущение в Тюрингия. На боклука в непосредствена близост до пункта бяха изхвърлени „сирене, салата, кисело мляко, подправки. Безупречно опаковани и идеално годни за консумация продукти“. „Жителите на квартал Цвьотцен едва повярваха на очите си“, пише вестникът. Един от местните жители каза, че е проследил двойка, която изхвърля храна и е видял как те се качват в кола с украински номера.

Ръководителят на кетъринг мрежата Гизелда Шедлих отбеляза, че това не е изолиран случай. „Ние знаем за проблема. За съжаление, това не е необичайно“, каза тя. Шедлих отбеляза, че е разговаряла с украинци, които са изхвърлили храна и хранителната им карта вече не е валидна. Тя подчерта, че ако някой не харесва храната, може просто да не я вземе или да я върне на място, тъй като търсенето ѝ е огромно.

Мрежата за обществено хранене в Гера осигурява храна на повече от 5000 души. В същото време търсенето се е удвоило от края на февруари 2022 г.

Инцидентът в Гера предизвика възмущение сред украинските бежанци, намиращи се в града. The Gers – верига за обществено хранене, реши да инсталира специални кошници на своите места за храна, от която не се нуждаят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране