01.05.2018 | 18:50
Нинова: Отивайте си, ГЕРБ! За да я има България!

ук сме, защото не ни е страх, защото сме горди и искаме България да я има. За да кажем на ГЕРБ и Борисов – отивайте си, за да я има България. Това обяви от трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова в емоционална реч, която на няколко пъти бе прекъсвана от бурни аплодисменти и викове „БСП“.

В началото на словото си лидерът на левицата поздрави събралите се над 10 000 души с 1 май и със 142-годишнина от Априлското въстание. България преди 142 години заедно поиска освобождението си от турско робство и го направи. Днес тук има хора от цяла България. Солидарни сме с работещите, които днес са по площадите на Германия, Франция, Великобритания. Днес тук сме млади и възрастници, работници и учители, инженери и студенти. Тук сме заедно ,защото ни води една идея – искаме справедливост, заяви Нинова.

Началото е поставено преди 132 години в Америка. Цели 132 години хората, които творят, създават и поризвеждат се борят за своите права и за достоен труд. Но днес неравенствата се увеличават. Едни 2% от човечетвото владеят 97% от благата. Корпорациите трупат богаства за сметка на трудещите се, припомни Нинова.

Няма политика и няма морал, но има бедност и мизерия. Властта днес в България крепи управлението си със страх, репресеии, цензура и агресия срещу народа си, отсече лидерът на левицата. Днес ви поздравявам за най-силното чувство, което показвате – смелост, обърна се тя към протестиращите. Да дойтете тук с лицата и с гласа си и да кажете, че искаме справедливост. Днес е време да пуснем прожекторите, да осветим паралелната държава. С вас сме господин Радев, този народ ви подкрепя тук, продължавайте, обърна се задочно Нинова и към президента на България.

После продължи: Но нека днес да осветим онова лице на управлението, истинското, което е пропито от кражби и корупцията. Прожекторите вече светнаха, но отвън. В доклада на Държавния департамент на САЩ ви казаха, че цялото ви управление е пропито от корупция, че няма свобода на словото и че газите човешките права в България. Най-авторитентите европейски институции ви казаха, че на върха на европредседателството е най-корумпираната държавата в Европа.

Светнете прожекторите и в местната власт, да се види че и там управлението е обрасло от шуробаджанащина и кражби. Да се види истината и да наберем сила, за да освободим народа си, категорична бе Корнелия Нинова. Тя припомни срашната статистика -1 млн. и половина българи живеят под прага на бедност. 400 000 живеят с по-малко от минималната заплата, а 4 млн. души – под средната заплата. А други 400 си увеличаваме заплатите на 6 месеца – министри, депутати, висши чиновници. Това не е справедливо и трябва да се откажем от тези привилегии, категорична бе тя.

С ваша подкрепа ще продължим нашата борба, защото тя е справедлива. Нека тези прожектори да покажат истинското лице на държавата – българи умират, защото нямат пари да си платят, децата излизат от училище неграмотни, нацията се топи, не скри възмущението си Нинова. ГЕРБ воюват със всички. Те рушат държавността, отвориха война с президента, с опозицията, с народа си. Нарочиха всеки протест за платен и купен, защото виждат в народа си враг. Срещу тази агресия и цензура ние искаме сигурност, мир, спокойствие, високи доходи, достоен живот. Най-големият враг на тези наши искания и мечти е един -апатията и безверието. Знам, че много хора не вярват, че нещо може да бъде различно. Не няма да бъде така, може да бъде различно. Скъпи българи, може да бъде различно. Може да имаме българско произвоство и да се храним от българската земя, да се лекуваме без да доплащаме, трудът ви да бъде уважаван, децата да получават помощ от държавата. Можем, ако бъдем заедно и много! Защото те ни искат разделени и на колене! Но ние сме изправени, господин Борисов! Ние сме тук да протестираме и не сме на колене и не ръкопляскаме по нареждане! Горди българи сме и сме тук да ви кажем „Оставка“, категорична бе Корнелия Нинова.

После призова: Отивайте си. Бойко Борисов и управлението ви на тъмно. Искаме да сме свободни! Отивайте си, за да я има България и да живее този народ! Хората й отговориха с мощно „БСП“ и „Оставка“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране