12.08.2015 | 10:45
НОИ купува очила за компютри за 120 бона
Служителите ще си избират измежду 10 вида рамки и със стъкла с безброй защити

Обществена поръчка за закупуване на очила за работа с компютър за своите служители обяви Националният осигурителен институт.С очила трябва да се сдобият 1200 служители на Централното управление и териториалните поделения на институцията, която се грижи за пенсиите ни. Поради тази причина от НОИ са предвидили прогнозна стойност на покупката от 100 000 лв. без ДДС или 120 000 с данъка, от което излиза, че служителите на НОИ ще получават възможността да се кипрят с очила на стойност 100 лв.

Въпреки че за обект на поръчката е посочено „изработка и доставка на очила за работа с видеодисплей”, което на практика означава обикновени стъкла с допълнителна защита, от техническите характеристики става ясно, че все пак е предвидена възможност да се поставят и диоптрични стъкла за корекция на зрението, при евентуална нужда от страна на служителите.

Стъклата трябва да са бели, монофокални, органични, с антирефлексно покритие и твърдо покритие против надраскване. Освен това задължително трябва да имат хидрофобно покритие, ако случайно служителят на НОИ ги намокри, докато е зад компютъра, течностите да се стичат по стъклата и това да не забавя работата му.

Доставчикът трябва да гарантира и минимум 10 вида рамки, измежду които държавните чиновници да си изберат най-подходящите очила „за работа с видеодисплей”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране