03.04.2019 | 17:00
Нов гаф с електронните винетки и поредна гавра
Автобусна фирма от Бургас заплатила 26 електронни винетки, но тол системата не отчела плащането

Автобусна фирма от Бургас беше глобена за липса на винетка при тяхно превозно средство, защото тол системата не отчела, че таксата е заплатена.

Управителят на транспортната компания Румен Христов твърди, че на 29 март е било извършено плащане в размер на 2205 лева за винетките на 26 автобуса, но дни по-късно тяхна машина била спряна за проверка между селата Ахелой и Каблешково, след което бил съставен акт на водача, че управлява без винетка.

От фирмата твърдят, че разполагат с документи за платената сума за общо 26 автобуса, дори получили обратен имейл за плащането. Проверка в банковите им извлечения показала, че в същия ден е направен изходящ бюджетен превод за посочената сума от фирмата към Националното тол управление.

„Подобни пропуски в тол системата затрудняват нашата работа и създават неудобство за пътниците. Не ни се струва редно да заплащаме за услуга, а след това да бъдем санкционирани, заради чужди грешки“, сподели управителят Христов.

Така или трябва да се заплати глобата по съставения акт, независимо че винетката вече е платена, или фирмата да си търси правата по съдебен път.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране