15.02.2024 | 13:03
Нова драма в ГЕРБ! Депутати: Или Бойко премиер, или избори
Мария Габриел дори не им вдигала телефона

Бойко Борисов да излезе с лицето си като премиер.  И Мария Габриел, и Николай Денков да напуснат кабинета след ротацията, тъй като се компрометираха покрай щенията си да заемат на всяка цена външно министерство.

Около такава идея да се обединили десетки депутати от групата на ГЕРБ, твърди сайтът ПИК, като цитира източници от централата на партията.

Според анализа на народните представители оттук нататък ГЕРБ трябва да играе твърдо и да спре с всякакви компромиси. Електоратът по места се обезверявал, притесненията са, че ще се оттегли за евровота през юни.

Или Бойко премиер, или да ходим на избори 2 в 1, категорични бяха депутати, помолили за анонимност от притеснение, че ще нарушат „правата линия.

Самата Мария Габриел се ползвала с нищожен авторитет в редиците на партията, не благоволявала да общува с парламентарната група, чувала се директно само с Борисов.

Дори не ни вдига телефона при нужда, голяма надменност, довериха депутати.

Хипотезата им сочи, че евентуално бъдещо слабо управление на Габриел като министър-председател ще се отрази зле на рейтинга на ГЕРБ, а в същото време може да се укрепи позициите на ППДБ, които ще се изживяват като опозиция в ротационния кабинет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране