22.06.2022 | 13:42
„Ню Йорк таймс“: Санкциите на Запада срещу Русия се провалиха
След налагането на западните санкции китайският внос е нараснал с 28%, което е позволило на Русия да изпревари Саудитска Арабия

Действията на Запада за удушаване на руската икономика са се провалили, пише The New York Times. „Китай и Индия купуват руски петрол в почти същите обеми като западните страни преди“, пише изданието.

В статията се отбелязва, че поради високите цени на енергията днес Русия печели дори повече от преди четири месеца, докато рублата също се е повишила рязко спрямо долара.

След налагането на западните санкции китайският внос е нараснал с 28%, което е позволило на Русия да изпревари Саудитска Арабия. Освен това покупките си на руски петрол увеличи и Индия, която и преди това го купуваше в големи количества, се припомня в материала на NYT.

Русия, вместо да пада още повече, е почти на нивото си преди пандемията, заключава вестникът.

След началото на руската военна операция в Украйна Западът засили санкционния натиск върху Москва. Някои страни обявиха замразяване на руски активи, много марки напуснаха страната. Европейският съюз вече одобри шест пакета от санкции, които по-специално предвиждат постепенно въвеждане на ембарго върху вноса на въглища и петрол.

1 коментар

  1. Асен Васирев каза:

    Да го дуат бедните….европейски страни! Прости евролидери бедни евронароди….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране