28.10.2017 | 0:01
НЗОК стана спонсор на ЦСКА
Гришата лапва милиони пара за здраве

Най-странното партньорство в българския футбол бе обявено вчера.  Турската здравна корпорация „Абикадем“ стана „партньор“ на ЦСКА-София. Тя ще се грижи за здравето на футболистите и целия тим, не е ясно ще има ли и преливане на пари.

Най-вероятно ще има, защото всички отбори имат нужда от медицински грижи, и минават по общия ред. За да се обвържат с конкретно здравно заведение, Гришата и компанията от „спасители“ на червения клуб, трябва да са получили нещо повече.

Нищо ново – всеки има право да е спонсор, а турчолята са частно дружество. Проблемът е, че тия частни дружества в България имат за основен източник на пари държавния фонд за здравно осигуряване. НЗОК. Същата, която кой ли не източва вече, и какви ли скандали не се случват.

У нас откриването на болница и източването на Здравната каса е по-изгоден бизнес от търговията с наркотици (думи на днешния финансов министър). Турчолята също дойдоха тук по тази причина и купиха няколко големи болници. В тях нищо не се промени, но печалбите заминават към Босфора.

Сега и Гришата се изтапани да се финансира от „здравно дружество“. Т.е. от НЗОК, защото алтернативните приходи от частни фондове и частни услуги, са символични. В крайна сметка, вместо парите да идат за здраве, ще идат за спортните проекти на Гриша Ганчев. Всеки в тая държава гледа не да изкара нещо, а някак да се нареди на държавната трапеза. И да дои от опърпания съвестен данъкоплатец.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране