14.03.2024 | 17:25
Плевнелиев вдигна палат колкото 40 апартамента
Новата резиденция на Росен Плавнелиев се намира в богатото на минерални извори село Баня

Нова резиденция са вдигнали Росен Плевнелиев и съпругата му Деси Банова. Тя се намира в богатото на минерални извори село Баня, близо до Банско, в местността Рудината, а разгърнатата й застроена площ е 2374 кв.м. Това са около 40 апартамента по 60 квадрата, в каквито живеят голяма част от българите.

Строежът на резиденцията е почти на финал. Остава басейнът да бъде снабден с минерална вода, като за целта се изгражда нов водопровод. Процедурата се води от бившата синоптичка през нейната фирма „Десислава Банова“ ЕООД.

Чрез дружеството тя е подала заявление в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ за водовземане на минерална вода от Сондаж №6 на находище „Гулийна баня“ за захранване на частния им басейн. Той е външен, тип „топило“, с обем 30 куб. м. и ще се пълни със свежа, а не минала през отоплителна система минерална вода.

В съседство с новата резиденция е бившето имение на Росен Плевнелиев, което той продаде през 2017 г. на шефа на туристическа агенция „Перла Турс” Йордан Христов за 550 000 евро.

В момента до парцела на Плевнелиев се стига по черен път, но мястото е тихо и спокойно, разположено между три планини – Рила, Пирин и Родопите. Недалеч се намира най-луксозният хотел в село Баня.

Не е изключено след завършването на строителството пътят до резиденцията да се асфалтира.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране