21.01.2016 | 17:06
Почина президентът на турската империя „Коч холдинг“
Мустафа Коч постоянно присъства в класацията за топ 10 на най-богатите турци

Президентът на най-големия турски индустриален конгломерат Мустафа Коч е починал на 55-годишна възраст след инфаркт. Той беше един от най-богатите хора в Турция, внук на основателя на най-големия частен индустриален конгломерат в страната.

В съобщението на компанията се казва, че Коч е починал в болница в Истанбул, въпреки всички усилия на лекарите да го стабилизират. Крупният бизнесмен е откаран в държавна болница рано сутринта. После с хеликоптер е преместен в болница „Вехби Коч“, която принадлежи на фондация на семейството, но не е могъл да бъде спасен. Лекари съобщиха, че е получил инфаркт, докато е тренирал.

Преди време Мустафа Коч, който страдаше от наднормено тегло, си направи операция за свиване на стомаха и за кратко време бе свалил около 40 килограма. Мустафа Коч постоянно присъства в класацията за топ 10 на най-богатите турци.

„Империята край Босфора“ е оценена като една от 200-те най-големи компании в света. Дейността на семейния конгломерат обхваща всички сфери на икономиката – търговия и производство на хранителни стоки, битова техника, автомобили, банково и застрахователно дело, финансови услуги, информационни технологии, енергетика, строителство, туризъм.

„Коч холдинг“ бе инвестирал и в България с веригата супермаркети „Рамстор“. Следващият в йерархията, който ще поеме управлението на „Коч холдинг“, е неговият брат Али Коч.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране