13.04.2015 | 16:48
„Прокурорът“, който буташе с колата си колоездачи, се оказа шофьор в СРП
Чака го дисциплинарно производство

„Прокурорът“, който цяла България видя да опитва да сгази няколко колоездачи, се оказа шофьор в Софийската районна прокуратура.  „След като клипът бе видян от хиляди в интернет и националните телевизии, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са били предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача,“ се казва в съобщение на прокуратурата.

Със съдействието на полицията е установено, че автомобилът „Мазда“ е бил управляван от шофьор в Софийска районна прокуратура. КАТ вече са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия, за да го глобят.

От прокуратурата уточняват, че още в първия работен ден, тоест утре, спрямо шофьора ще бъде започнато дисциплинарно производство. Освен това районният прокурор ще възложи преценка на всички материали, събрани в Осмо РУП – София, за образуване и на наказателно производство за хулиганство. „Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя“, завършва съобщението.

По-рано представители на МВР коментираха, че ще проверят добилите популярност инциденти на пътя от последните два дни, само ако бъдат подадени жалби и свидетелите напишат черно на бяло какво са видели. Причината е, че видеозаписите не се приемат за доказателства.

Двата шокиращи примера за безумието по българските пътища възмутиха потребителите в социалните мрежи през празничните дни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране