23.02.2016 | 18:15
Прокурори менте взели 70 бона, за да „оправят“ дело за убийство
При ареста им в столичен мол е пострадал тежко полицай

При операция на ДАНС и Специализираното звено „Антикорупция“ на прокуратурата бяха задържани две лица, представящи се за прокурори. Те са обещали на обвинени в извършване на убийство в София „оправяне на дело“.

Арестуваните са взели и парични суми от 70 000. Те са се представяли с имена, каквито притежават работещи прокурори. Двамата са били задържани при ефектна операция в столичен мол. При акцията обаче има и тежко пострадал полицай, който в момента е в болница, съобщиха от прокуратурата. Става въпрос за тежка контузия на долен крайник в резултат на съпротивата на двете лица.

Според държавното обвинение не ставало въпрос за т.нар телефонни измами, а за много по-сложен случай. Организацията е доста по-сериозна и има лични срещи, изграждане на солидно алиби, че наистина са прокурори, представяни са документи на СГП, разказаха още от прокуратурата. След като лицето е било убедено, че тези хора могат да помогнат на неговите близки, лицето им е дало сума от 55 000 лева,, добавят оттам. Събрани са доказателства за предадената сума на три транша. При четвъртия транш лицата са задържани.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране