10.02.2024 | 10:44
Путин пред Тъкър Карлсън: Войната в Украйна ще приключи до седмици, ако САЩ спрат да доставят оръжие на Киев
Руският президент обвинява Украйна за сегашната и Полша за Втората световна война. Самата Русия описва като жертва

Владимир Путин присъства в медийната среда всеки ден. Руските телевизии започват новините си винаги с него. Близостта ни до Русия е причина и нашите средства за информация също да отразяват дейността му често. Но трябваше в Кремъл да се появи американски журналист, за да се появи около името на Путин истински ажиотаж. От ранните часове на петък до момента интервюто се превърна във вирусно и е събрало вече милиони гледания.

В повече от 120 минути Путин развива тези и гледна точка, които в България са добре познати. Огромните подробности, с които описва всичко, са предназначени най-вече за англоезичните зрители в Северна Америка и Западна Европа, които не са така изкушени към информация от Русия. За българите ще е интересно да научат някои нови неща, в които вярва руският лидер, като например, че Полша е почти единственият виновник за началото на Втората световна война.

Причината е, че славянската страна е отказала „с добро“ да се раздели с коридора Данциг, който Хитлер искал да превземе, и така го разярила, принуждавайки го да я нападне. Тезата е почти успоредна на тази, с която малко по-късно в интервюто е обвинена и Украйна за единствено виновна за началото и на настоящата война, понеже не се е съгласила доброволно да се раздели с някои територии, които не ѝ се полагат, тъй като Русия е преценила, че са нейни.

В дълго изложение, простиращо се чак до Средновековието, Путин търси аргументи за правотата си, описвайки времена, в които според него украинска нация не е съществувала. Тогава не е съществувала и държава САЩ, което би било коз и за индианците да поставят своите справедливи искания.

Но Тъкър Карлсън не прави подобни вмятания. Американският журналист не прекъсва госта си в нито един момент. Той съгласно кима на всяка теза, изразена от Путин. Смее се гърлено на определени моменти, които трудно биха могли да се нарекат смешни.

Почти съчувствено гледа намръщено към руския президент, докато той съобщава, че на власт в Украйна са се изкачили неонацисти.

Превод и субтитри Божидар Божков, Флагман

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране