17.08.2020 | 19:51
Радев: Борисов е абсолютно невнятен! Оставка!
Призовавам всеки милеещ за бъдещето на страната да не попада в капана на Борисов и да не се стига до обсъждане на това негово недоносче, каза той

Според Румен Радев българският министър-председател е „абсолютно невнятен“. Това заяви държавният глава по време на посещението си във Варна.

Той слезе при събралите се в центъра на Морската столица протестиращи и ги поздрави за смелостта, като ги определи като „велики българи“ и ги призова да не влизат в капана на Борисов с предложенията му за нова Конституция.

В допълнение президентът каза, че идеята за Велико народно събрание и нов основен закон са едно „недоносче“, което цели отклоняване на вниманието, за да не се говори за корупция, рекет и беззаконие.

Радев подчерта, че настоящият парламент е загубил окончателно доверието на народа и легитимността си и каза, че исканията за свикване на Велико народно събрание са подмяна на дневния ред.

По негови думи в момента на дневен ред стои едно-единствено искане – оставка на целия кабинет Борисов-3, както и на главния прокурор – Иван Гешев.

Припомняме, че на 15 август Радев подчерта, че рестарт на държавата и на политическия процес, както и модернизация на България са възможни само и единствено след честни предсрочни парламентарни избори.

Тогава президентът припомни, че свикването на Велико народно събрание е в правомощията не на премиера, а на президента, и убедително се противопостави на идеята за ВНС.

Според него нестихващите антиправителствени протести са израз на кураж от хора, които нямат проблем да нарекат нещата с истинските им имена и определи твърденията, че протестиращите са платени, като арогантност и политическо безсилие.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране