29.06.2019 | 16:39
Радев: F-16 стават само за авиошоу
Причината е в орязаното оборудване за постигане на по-ниска цена

Със сериозно орязване на оборудването си F-16 става само за прекрасно авиошоу. Това заяви пред журналисти в авиобаза Граф Игнатиево президентът Румен Радев, цитиран от „24 часа”.

Снощи държавният глава обясни в „Панорама”, че орязването е станало с цел постигане на по-ниска цена, на която да закупим американските самолети.

Генералът и един от най-добрите летци в света подчерта по отношение на разнобоя в правителството за ремонта на Су-25, че се надява той да бъде разрешен.

По думите му, преди да придобием нов изтребител, имаме нужда от Су-25.

Върховният главнокомандващ бе в авиобаза Граф Игнатиево заедно със съпругата си Десислава, където наблюдаваха авиошоу по случай 3 годишнини на бойни самолети. Гводеят в програмата беше висшият пилотаж на МиГ-29, демонстриран от зам.-командира на авиобаза Граф Игнатиево полк. Николай Русев.

3 коментара

  1. Анонимен каза:

    Сега може да е орязан , но веднъж закупиш ли този самолет колкото ти кажат толкова и ще платиш. Иначе ще си ги гледаш като паметници за 3 миларда Долара. А и няма да можеш много да ги ползваш поради цената от 20 000 долара на летателен час.
    Иначе са хубави стар модел самолети, но който още не е модернизиран както казват до Блок 70, понеже няма къде да го произведът. Производственат линия за Ф 16 е спряна в 2017, и само загубата на работните места и печалбата на Военно промишления комплекс лобират правителството да натисне парньорите и съюзниците да си купуват новопроизведени Ф 16.Нали 2 % трябва да се похарчат за Оръжие, тука никой не говори за диверсификация на доставчиците за бойни самолет и как тя създава конкуренция и по ниска цена за купувач, защо ли?

  2. Анонимен каза:

    Ф 16 блок 70 е самолет на чертожната дъска, сградата за него се строи сега.За сега Ф 16 блок 50 е на въоръжение. Грипен Е/Ф излизат от конвейера тази година.Грипен Ц/Д може да се закупят веднага или да се вземат под наем както прави Унгария и Чехия.Ц/Д е аналога на Ф 16 блок 50. Е/Ф е аналога на Ф 16 блок 70, Ф 16 е морално остарял и САЩ не закупуват от новатя версия която е само за износ и да поддържа работните места в САЩ.

  3. Анонимен каза:

    Viper не разполага с най-новата модернизирана радарна система с масивно активно електронно сканирано поле (F-15C), нито F-16 обикновено може да прехвърли ракетата AIM-120 от скоростите и височините, които Eagle може да постигне. Но тогава F-15C е построен като специален борец за превъзходство на въздуха. Повечето F-16 в експлоатация нямат AESA. Усъвършенстваните F-16E / Fs в ОАЕ имат APG-80 AESA, която има отлични възможности, но това е малка флота от самолети. Американски военновъздушни сили F-16s понастоящем не са оборудвани с AESA и са в сериозен недостатък в сравнение със Su-35 или други модерни производни на Flanker.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране