27.10.2022 | 16:16
Радостин Василев: Радев и Лечева ме сготвиха, звънели са на ДПС
Ексминистърът описа среднощните политически маневри

Весела Лечева и президентът Румен Радев са притискали ДПС да посъветва Радостин Василев да се откаже от председателския пост в парламентарната спортна комисия. Това обявиха на брифинг от „Продърлжаваме Промяната“.

„Във вторник след председателски съвет ПГ на ПП бе уведомена кои комисии ще са при нас и едната бе тази по спорта. По обективни причини бе решено аз да съм председател на съвет на партията. Бях поканен на разговор от основно лице на ДПС и бях помолен да се откажа в един много добър тон – че е най-добре за мен в момента да не съм председател на спортната комисия. Основният аргумент бе, че са се обадили от Президентството и от служебния министър на спорта Весела Лечева, които се възпротивяват на това и не е „удачно в момента да се влиза в конфликта, а на мен такава война не ми трябвала“, посочи бившият министър на спорта и настоящ депутат от ПП Радостин Василев.

По думите му е бил „поет ангажимент“ от ДПС, но така и не става ясно към кого и какъв точно.

Впоследствие Василев провел разговор с Кирил Петков, като било решено кандидатурата му да не бъде оттеглена. Като основна причина за случилото от съзират сигнала на Василев в КПКОНПИ срещу Весела Лечева за конфликт на интереси, внесен вчера.

„Г-н Василев подготвяше сигнал срещу министър Лечева , който и внесе вчера. Въпросът тук е има ли връзка с обажданията към представители на ДПС и този сигнал, който е свързан с конфликт на интереси и то от огромен размер, или тези неща са т.нар. случайност. Освен това г-н Карадайъ заяви, че е поел ангажимент. Обръщам се към медиите – попитайте какъв ангажимент“, заяви на свой ред съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Експремиерът подчерта – основна цел на партията му била да спре тези задкулисни ангажименти и договорки извън сградата на парламента.

1 коментар

  1. Кроманьонец Банкянски каза:

    Руди Гела, плевенският селски бек, е толкова прост и неориентиран, че дори когато лъже го прави лаишки. Президентът НИКОГА не е бил в „топли“ отношения с ДПС, а с Карадайъ не се понасят. Тъй, че да се напъне малко ( но да внимава да не скине некое влакно или оцапа бикините) и измисли друга легенда. Щото все такива левашки лакърдии сервира, като „любовта“ на Култуклиева, към несъразмерното му тЕло…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране