07.08.2023 | 17:15
Рашидов в парламента: Всички к**ви се събудиха да се сетят, че преди 15 г. са били изнасилвани (видео)
Организират протест заради думите на депутата по време на почивката в парламента

Скандални думи на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов по време на заседанието на парламента за промените в Закона за домашното насилие предизвикаха възмущение. И закани за протести, ако Рашидов не подаде оставка.

Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го напрайха на маймуна“, се чува да казва по време на заседанието Рашидов. Думите са казани без депутатът от ГЕРБ-СДС да съзнава, че близо до него има включен микрофон.

Репликата на Рашидов веднага предизвика скандал в социалните мрежи.

„Как не Ви е срам, г-н Рашидов! С тези думи правите показно за това защо са необходими промени в Закона и Наказателния кодекс. С тези думи демонстрирате в колко дълбоко сексистко и женомразко общество живеем и колко много работа имаме още! С тези думи показвате какво е недопустимо да се изрича от най-високата трибуна! Да не говорим, че ги изричате по време на обсъждането на промени, предложени и от Вашата парламентарна група. Ние никога не сме очаквали нещо различно от Вас – отношението към дълбоките обществени проблеми винаги е било такова. Затова няма закони и работещи институции. Затова от началото на годината са били убити 12 жени – но Вие ги наричате по друг начин, нали? И те ли влизат в изречената по-нагоре квалификация или са само изнасилените? Вие сте срам за цяла България! Призоваваме да си получите заслуженото за тази реплика, защото ще останете в историята с нея! ВЕЖДИ РАШИДОВ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА!“, обявиха на фейсбук страницата си от „Български фонд за жените“. Тази вечер в 18 часа бе свикан протест заради думите на Вежди Рашидов.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране