13.01.2024 | 12:49
Рашков мощно атакува „стадото” ПП-ДБ
Според него, Десислава Атанасова в Конституционния съд е вреден за обществото компромис

„Някои могат да нарекат номинацията на Десислава Атанасова за конституционен съдия компромис. Животът е пълен с компромиси. Но когато има опасност да предизвикаш качествени промени, които биха били вредни за обществото, такива компромиси не могат да се правят“.

Така бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ – Бойко Рашков, коментира „стадото” си за номинирането на Атанасова за конституционен съдия. „Парламентарната ни група вече е гласувала за номинацията на Атанасова“, призна Рашков, който беше гост в предаването (О)позиция на „Сега“.

„Концентрацията на политици в КС е компромис, който не трябва да се прави“, смята Рашков.

„Тя (Атанасова, б.ред.) е завършила право в УНСС, където съм хабилитиран преподавател от 30 години. Преминала е през проверките на изпитите при нас. Ние не сме много доволни от нейното представяне като студент, така да се изразя. Подготовката ѝ за голямо съжаление не е на нужното ниво. Това проличава, като се наблюдава работата ѝ в парламентарните комисии“, посочи още Рашков, намеквайки, че ще гласува „против“ кандидатурата ѝ.

Бившият вътрешен министър припомни, че парламентът бави назначенията си в десетки контролни органи, които би трябвало да са политически независими, но се чака „да приключи политическото тържище“, на което ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС се договарят как ще проникнат отделните партии в регулаторните независими органи.

По думите му е отблъскващо, че назначенията са започнали от Конституционния съд. Според Рашков това „галопиране на номинации и избор показва безпокойство, че проектът, който вече е част от Конституцията, може да бъде отменен от Конституционния съд“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране