27.12.2023 | 11:21
Роналдо стана №1 по голове за 2023 г.
С две отбелязани дузпи португалецът се нареди пред Килиан Мбапе и Хари Кейн

В предпоследния си мач за годината Кристиано Роналдо успя да стане №1 сред голмайсторите в световния футбол за 2023 г. Това стана, след като той отбеляза две дузпи за успеха на „Ал Насър“ с 5:2 при гостуването срещу „Ал Итихад“ в заключителния двубой от XVII кръг на първенството на Саудитска Арабия.

С тези попадения 38-годишният португалец вече има 53 до момента във всички турнири през годината с „Ал Насър“ и националния отбор на Португалия. Така той изпревари Килиан Мбапе („Пари Сен Жермен“) и Хари Кейн („Байерн“), които водеха с по 52 гола. Те нямат повече мачове до края на годината, докато Роналдо има още един – гостуване срещу „Ал Таавон“ на 30 декември, като в него може да подобри актива си.

Четвърти в подреждането е Ерлинг Холанд с 50 гола, а клубният му отбор „Манчестър С“ има оставащи два двубоя – гостуване срещу „Евертън“ тази вечер и домакинство срещу „Шефилд Юн“ на 30 декември. Норвежецът обаче няма да играе в тях, тъй като има травма, съответно също няма да може да изпревари Роналдо.

Иначе два гола за победата на „Ал Насър“ вкара и бившият нападател на „Ливърпул“ и „Байерн“ Садио Мане. Звездата на домакините Карим Бензема игра цял мач, но не успя да се разпише. С успеха „Ал Насър“ събра 43 т. и се доближи на 7 т. от лидера „Ал Хилал“.

А Роналдо има и друг повод за гордост след този успех – той вече има 17 шампионатни попадения от началото на сезона и оглавява еднолично голмайсторската листа в Саудитската лига. Следва сърбинът Александър Митрович („Ал Хилал“) с 16 гола.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране