01.02.2024 | 10:47
Съпругата на убития Мартин Нотариуса била служител на ГДБОП и близка до жената на бившия главен прокурор
Директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев със сензационни твърдения
Бойко Станкушев

Скандални разкрития направи в ефира на Нова тв директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев, който е разследвал показно убития снощи Мартин Божанов, известен като Нотариуса на София. По думите му съпругата, която е станала свидетел на екзекуцията била служител на ГДБОП.

Имало „интересна връзка“ със семейството на бившия главен прокурор Иван Гешев, твърди Станкушев. „Разполагаме с информация, че съпругите на Божанов и Гешев са били в близки отношения. В трите разследвания на Антикорупционния фонд се установява, че мрежата стига до най-високо ниво, по най-високите етажи на властта. Божанов е държал под ръка нотариуси, които са извършвали услугата незаконно присвояване на имот”, добави той.

Мотиви за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса имат много хора. Това заяви директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев в ефира на NOVA. Коментарът му идва часове, след като Божанов беше застрелян в столичния квартал „Карпузица”. По първоначални данни на разследващите куршуми са попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата.

Името на Божанов фигурира в разследване на Антикорупционния фонд, според което той е осъществявал връзка с прокурори срещу заплащане – с цел решаване на проблеми на клиенти на обвинението. Твърди се, че убитият е свързан и с имотни измами.

Според Станкушев очевидно екзекуторите много са бързали. Мястото, на което е извършено убийството, не е отдалечено, а действията не били много професионални.

Според шефа на Антикорупционния фонд мотив за убийството може да имат много хора. „Това може да са ощетени граждани, от които са откраднати имоти, а такива има много. Кражбите ставали с подправени нотариални документи, а извършителите си осигурявали защита. Потърпевшите знаели, че ако се оплачат, полицията и прокуратурата няма да реагират, както трябва”, добави Станкушев.

Той уточни, че жертвите са били собственици на хубави, централни имоти, в които не живеели.

„Хората, които Божанов ръководел, правят проучване, превземат имота, във владение влиза друг човек, обикновено – подставено лице, след което започва прехвърляне. В един от случаите собствениците успяват да си върнат имота, но твърдят, че в него е имало подслушвателна апаратура”, уточни Бойко Станкушев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране