29.01.2024 | 11:23
„Сараите“ наредиха арест на съветниците Копринков и Пламен Узунов
Борислав Сарафов се дърпа, подозират го в игра с Румен Радев. Събрани гласове в НС за импийчмънт на президента

От Сараите са наредили на главния прокурор Сарафов да арестува съветниците на Радев Николай Копринков и Пламен Узунов. Сарафов засега се дърпа и това отпушва гнева на Делян Пеевски – и срещу него, и срещу президента.

Натискът продължава от месец, искат да бъдат претоплени стари разследвания срещу съветниците, включително и онова, заради което Гешев нахлу в президентството – за държавна измяна и връзки с Русия, твърдят източници на Пик.

Въпросното разследване бе прекратено от предишния главен прокурор, но сега от ДПС настояват да се възобнови. Арест на Копринков и Узунов, дори само прокурорски, за 72 часа, ще е тежък репутационен удар по Радев и ще задвижи процедура по импийчмънт, разкриват от обкръжението на държавния глава.

Мнозинство от 161 гласа в парламента за импийчмънт вече е събрано. Ще се включат от ГЕРБ, ППДБ, ДПС и БСП.

Както е известно, 161 народни представители могат да повдигнат обвинение към президента за държавна измяна или нарушение на Конституцията. След това обвинението отива в Конституционния съд, който се произнася окончателно по въпроса и е в правомощията си да отстрани Румен Радев.

След попълването на КС с Десислава Атанасова и Белазелков сглобката вече може да се надява на мнозинство.

Делян Пеевски ежедневно притиска публично главния прокурор с въпроси и искания по темата „Пътя на Копринката“. В ДПС подозират, че Сарафов, който бе назначен от ВСС по тяхна повеля, може да е минал на страната на държавния глава.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Шиши е проклятие за психодесните жълтопаветници. Прасоподобният клиент на Магнитски ги прави смешни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране