12.08.2015 | 16:37
Сърбия недоволна: Цветан Василев ни разиграва с парите
Банкерът в изгнание дължи 940 млн. динара

Мажоритарният собственик на фабриката за стъкло в Парачин, скандалният банкер Цветан Василев, за чиято екстрадиция от Сърбия настоява България, наруши всички срокове за плащане, които бяха договорени със сръбската държава, пише белградското изданието „Вечерне новости“.

Според публикацията, парите за изплащане на забавените сметки за газ и ток са пристигнали във фабриката за стъкло в Парачин, но „те и във вторник не платиха дълговете си в размер на 940 милиона динара“.

Генералният директор на „Електпопривреда Сърбие“ (ЕПС) Александър Обрадович заяви вчера, че компанията е получила информации, че фабриката за стъкло в Парачин е подготвила средства, предназначени за плащане на дълга за ток, и ако този дълг не бъде платен, електроенергията за фабриката ще бъде изключена.

„Ако средствата не бъдат преведени на наша сметка, а мисля, че бяхме много ясни на последната среща с министъра на икономиката Желко Сертич и на енергетиката Александър Антич, ще пристъпим към прекъсване на снабдяването с електричество“, предупреждава Обрадович, цитиран от в. „Вечерне новости“.

Според протокол, подписан в края на юли между сръбската фабрика за стъкло, ЕПС и „Сърбиягаз“, фабриката трябва да покрие всичките си дългове за енергия до 27 август, пише още сръбският вестник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране