27.01.2024 | 13:34
САЩ са пред гражданска война!
Тексас въстана срещу Джо Байдън. 25 републикански губернатори подкрепят разбунтувалия се щат

САЩ е пред гражданска война. 25 републикански губернатори подкрепят Тексас в ескалиращото гранично противопоставяне с правителството на САЩ, съобщи BBСNews. На този фон американски съд наложи колосална глоба от 83 милиона долара на Доналд Тръмп по частно дело. Така ситуацията ескалира допълнително.

Републиканският губернатор на Оклахома Кевин Стит изрази подкрепата си за Тексас за разполагането на войски от Националната гвардия на границата с Мексико в отговор на скока на незаконното преминаване, съобщава Off The Press.

По време на изява в Fox and Friends, Стит потвърди ангажимента си да изпрати национални гвардейци в Тексас, присъединявайки се към 25 други републикански губернатори, които одобриха отбранителните мерки на губернатора на Тексас Грег Абът по границата.

Стит подчерта важността на здравия разум при справяне със ситуацията, като посочи, че федералният закон вече определя 28 входни пристанища в Тексас като законни пунктове за влизане. Той разкритикува решението на администрацията на Байдън да отреже бодливата тел и подчерта правото на всеки щат да се защитава срещу нашествие, когато е изправен пред голям брой хора, влизащи нелегално.

Губернаторът на Оклахома подчерта, че терминът „инвазия“ е подходящ, когато става въпрос за пристигането на приблизително шест милиона души чрез незаконни средства. Преди това Стит изпрати Националната гвардия на Оклахома в Тексас през юли, където те се присъединиха към операция „Самотна звезда“, за да подобрят сигурността на границата.

Бившият президент Доналд Тръмп призова щатите да изпратят своята национална гвардия на границата с Тексас и Стит потвърди ангажимента си да подкрепи тази инициатива. Искането на Тръмп беше в съответствие с призивите на видни тексаски демократи за федерализиране на Националната гвардия на Тексас, за да се предотврати инсталирането на допълнителна ограда от бодлива тел.

Междувременно съд в Манхатън нареди на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да плати 83,3 милиона долара на писателката Елизабет Джийн Карол, обвиняваща го в изнасилване и клевета, съобщиха агенциите.

Карол даде Тръмп на съд, след като го обвини, че е разрушил репутацията ѝ на надежден журналист, като е отрекъл, че преди 30 години я е изнасилил.

Делото се превърна в една от темите по време на предизборната кампания на Тръмп, който се бори да си върне Белия дом на изборите през ноември. Той е фаворитът в надпреварата при републиканците за номиниране на претендента им, който да се изправи срещу сегашния президент демократ Джо Байдън на изборите в САЩ. През 2020 г. Байдън победи Тръмп.

А ето какво обяви бившият офицер от разузнаването Скот Ритър: „По заповед на лудия Байдън срещу мен е образувано наказателно дело в САЩ за държавна измяна. Заплашва ме доживотен затвор. Дойдох в Русия и поисках защита в тази страна. Днес САЩ са на ръба на гражданска война. В Тексас има въстание. На този фон всички критици на Байдън в САЩ бяха заглушени. Изглежда, че сме близо до голяма война…Ще продължа да критикувам самостоятелно американското правителство, да отразявам събитията в Тексас и раждането на истинско гражданско общество в САЩ“.

1 коментар

  1. Евгени каза:

    На света е нужен един нов Хитлер, за да въведе ред и и да спаси цивилизацията!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране