14.06.2015 | 18:15
Сервитьорка стана шеф на пощата в Димитровград
Читателка на МИГNews.info разказва как се провеждат интервюта и кои са назначавани на работа в Хасковско

На редакционната поща на МИГNews.info се получи писмо на читателката ни Наталия Лозева, която разказва за абсурдните интервюта, които се провеждат от чиновици от „Български пощи-Хасково“.  Оказва се, че сервитьорка със средно образование е назначена за шеф на службата на Димитровград.

Публикуваме разказа й с незначителна съкращения:

„Надявам се че , случката която ще ви разкажа ще ви заинтригува.

Аз се казвам Наталия Лозева. Бивш счетоводител, имам с висше образование, а в момента съм безработна. Като млад и амбициозен човек аз реших да кандидатствам по обявено свободно работно място за „Началник пощенска станция“ в Димитровград.

И пародията започна. Преди две седмици бях най-учтиво поканена на интервю за въпросната работа. Отидох в уреченият час, облечена подходящо. Интервюто се проведе в в офиса на „Български пощи“ в Хасково. Коридорът беше тесен и аз застанах пред стаята, чиято врата беше отворена. Видях младо момиче със ярки маратонки и доста тесни дънки. Момичето обясняваше, че има малко дете, сервитьорка е със средно образование, както и че не може да пътува от Димитровград всеки ден.

От тона на интервюиращата усетих, че тя буквално я моли да се съгласи с работата и да намери някой да й гледа детето. Кандидатките бяхме само две. След това бях аз, естествено отговорих на нужните въпроси, и последва и въпрос, който ми беше зададен със доста злобен тон: „Знам ли за каква длъжност кандидатствам?“

Аз отговорих , че кандидатствам за касиер – гише, след което последва грозна поправка, че кандидатствам за „Началник Пощенска станция“. Да ви кажа, че се почуствах все едно аз съм сервитьорката, а не счетоводител с нужното образование. Последва и коментар, че нямам опит с боравене с пари. Това ме заля като гореща вода.

Според заключението на г-жа интервюираща би била много по-подходяща за длъжноста е лелята чистачка на тоалетните, която събира таксата за ползване, тя много добре борави с парични средсва.

Това ме и доведе до мисълта, въпросната интервюираща  няма нужното образование и въобще не е наясно с  работата на счетоводителя, а именно- той борави с парични и материални средства, които са на фактури и касови бонове.

На следващата седмица кандидатствах и за кварталната поща, пак по обява за свободно място. Отново по телефона бях поканена на интервю. Между другото в разговора попитах и за предната ми кандидатура, където ми беше съобщено, че сервитьорката е приета на работа, както и че дори вече работи.

Отново не съм одобрена. В момента текат европейски програми за безработни младежи до 29г., на майки с деца под 5 г. и на незаети лица над 50 г.

Затова нека се приготвим за „Началници“ от всякакъв род, чистачки, миячки, сервитьорки може със средно, може и с основно образование, а най -подходящи са хората с начално образование.

А сега да стягам багажа и да се поогледам за работа в чужбина. В България не отговарям на изискванията.

С уважение: Наталия Лозева

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране