01.04.2022 | 17:25
Севда ли е Мата Хари?
Служителите от НСО я познавали отдавна, знаели, че е доверено лице на Боса, и никой нито я питал къде отива
Севдалина Арнаудова е мистериозната Мата Хари, за която сам бившият премиер Бойко Борисов спомена пред германското „Франкфуртер алгемайне цайтунг” през 2020 г. Това споделил той и пред своя личен приятел Иван Гешев, главен прокурор на България. Севда била най-логичната заподозряна, той като имала неограничен достъп до вилата на премиера в Бояна.

Служителите от НСО я познавали отдавна, знаели, че е доверено лице на Боса, и никой нито я питал къде отива, да не говорим по какви въпроси. Това съобщиха за Фрог нюз източници от държавното обвинение. Според тях Борисов и Гешев били учудени, че досега медии не са се добрали до тази версия.

Арнаудова е човек, на който вождът на ГЕРБ има и до днес огромно доверие. Тя го съпровожда във всичките му круизи с джипката, пуска филмчета от започнати строежи и ремонти, срещи с организирани фенове и прочие публични пиарски изяви. Тя е също така лицето, на което е било поверена важната мисия да се среща с бизнесмена Васил Божков в офиса му на „Московска“. Неслучайно тя попада и във фокуса на разследващите органи на МВР и бе задържана за 24 часа заедно с Борисов и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Освен това Арнаудова е с тъмна коса, както става ясно от твърдения на компютърни специалисти, които са изследвали появилите се в медиите няколко записа, на които се вижда чекмеджето с пачките евро, златни кюлчета и пищов, както спящия по корем на спалнята Борисов. Видеата са от различни дати и години, което потвърждава тезата, че въпросната жена, позната вече като Мата Хари, не е била за еднократно задоволяване на „човешките нужди“ на тогавашния премиер, както то сам се изрази. Тя е била повече от това и затова е имала постоянен достъп до светая светих на партийния Бос. Освен това, може парите в чекмеджето да са част от тези, за които Божков твърди, че е предал чрез нея и Горанов за Борисов. Ако разбира се някога се докажат неговите думи. Борисов, Горанов и самата Арнаудова – кръстена от Божков в един комикс Шехерезада отрича категорично да имат нещо общо с онези 67 милиона на хазартния бос.

В публичното пространство се лансираха различни предположения за дамата, която седи зад маската на легендарната шпионка от Първата световна война. Всички те останаха в сферата на слуховете. Формалното разследване, с което прокуратурата се отчете по грандиозния скандал, така и не даде отговор на нито един от въпросите, възникнали покрай конфузната ситуация. Самият Гешев не даде нито един аргументиран отговор за това какво се е случило, откъде са милионите и как през охраната толкова пъти е минавала жена с пачки в джобовете и в дамската чанта.

Възможно е Севда да е заснела уличаващите Борисов кадри без да лоши намерения, но някой да е попаднал на тях случайно. Съществува и вариант да е била съблазнена с подходящо предложение или да е притисната с компромат и по този начин кадрите да са се оказали в чужди ръце.

Знае се, че Арнаудова е била разпитвана по случая с Мата Хари, но нищо повече.

Няма да е изненада, ако и тази нова версия, която наистина е много логична, да остане без последствие, тъй като главен прокурор е все още Иван Гешев. Той няма да позволи ново разследване, а дори да се започне нещо в тази посока, ще отклони вниманието от истинските герои в този сюжет. Освен, че е предан на Борисов, той е в топли отношения и със Севда, с която си чати по време на едно от заседанията на парламентарната комисия, занимаваща се с полицейското насилие по време на протестите през 2020 г., смятат нашите източници.

1 коментар

  1. кендуал каза:

    Харесва ми Вашият сайт чета го редовно.Научавам неща които на друго място ги няма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране