05.02.2018 | 14:29
Швейцария към Путин: Не можете да правите каквото искате
Две години FINMA разследва далаверите на роднините на президента на Русия
Швейцарският регулатор на финансовите пазари FINMA изпрати многозначителен сигнал до Кремъл и лично към Путин. Това пише в статия по повод проведено от швейцарците разследване на пране на пари, след като бяха публикувани „Панамските документи“.

Две години FINMA разследва и вече е готова с изводите, пише в статия „Тагес анцайгер“. Според медията, заключенията и решенията на регулатора спрямо „Газпромбанк“-Швейцария са унищожителни.

Изяснено е, че един от най-приближените на Владимир Путин бизнесмени – Сергей Ролдугин с помощта на две свои офшорни компании е контролирал руската отбранителна индустрия и медии, както и сериозни парични потоци.

Решаваща роля в швейцарския клон на „Газпромбанк“, откъдето минават парите,  играе зетят на руския президент. Именно в тази банка са открити сериозни нарушения на закона срещу прането на пари в Швейцария и то в продължение на 10 години.

Затова FINMA отне правото на банката да приема пари на частни клиенти и вероятно в скоро време ще назначи специални инспектори, които да влязат в банката. Според медията, така малка Швейцария изпраща директно послание до Кремъл и Путин – Вие не можете да правите у нас всичко, което си наумите“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране