10.01.2024 | 11:11
Синът на бившия банкер Стоян Александров извършил бруталното убийство минути след среща с полицай, шефът на СДВР се подхилва
По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бившия финансов министър Стоян Александров, който е баща на един от задържаните

Синът на бившия банкер Стоян Александров – Петър, заедно с погребалния агент Александър Кинов са извършили бруталното убийство, минути след като Петър се е срещнал с полицай от „Икономическа полиция“. Това заяви директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов пред Нова тв.

Николов се изхили, след като съобщи информацията, но остави много въпросителни. Не стана ясно каква проверка е извършвал служителят на „Икономическа полиция“, както и ако в този момент Петър Александров е бил подозиран, защо не е извършена превенция, а същият е оставен необезпокоявано да извърши минути по-късно убийството на Кирил Русев.

Основният мотив за убийството на мъж в София, по който работят разследващите, е неуредени финансови отношения. По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Задължението датирало отпреди 7-8 години, уточни още Любомир Николов.

Сигнал за изчезването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари около 16:00 ч. „Такива сигнали се подават ежедневно, тук е била много важна професионалната работа на колегата, който е приел сигнала. Оперативните действия са започнали веднага, с цел разкриване на тежкото криминално деяние. Установено е странно преминаване на държавната граница на потърпевшия с един от заподозрените извършители“, коментира Николов.

Брутално убийство в София, тялото е открито в морга с фалшиви документи

„Толкова бързо действаха в този момент нашите колеги, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж”, коментира още Николов.

Той каза, че като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребалният агент, а срещу другия задържан – Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

„В деня на убийството, към 11:30 ч., наш служител от „Икономическа полиция“ е провел среща с Александров в кантора на частен съдебен изпълнител. Служителят е извършил проверка във връзка със сигнал, при който дама заявила, че имотът ѝ следва да бъде описан и прехвърлен на г-н Александров, в резултат на неизпълнение на задължение към същия“, разказа Николов. И уточни, че оттам започва проследяването на заподозрения.

Разкриваемостта на престъпленията се е вдигнала доста през 2023 г. Над 8000 са разрешените случаи за изминалата година при около 7000 за 2022 г., каза Николов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране