08.08.2015 | 18:03
Синът на президента починал от разкъсване на аортата
Това състояние изисква светкавична лекарска намеса

Големият син на президента – Филип Плевнелиев е починал от дисекация (разкъсване) на аортата в Трета градска болница, съобщава „24 часа”. Това е едно от най-спешните състояния и само изключително бързата лекарска намеса може да спаси пациента. Симптомите са появата на непоносима, силна болка в гърдите и трябва светкавична лекарска намеса.

В продължение на 12 часа лекарите се борили за живота на Филип. Специалистите положили много усилия, но така и не успели да установят точната му диагноза и възпитаникът на Първа математическа гимназия е починал.

Дисекацията на аортата е изключително спешно състояние, при което смъртността надминава 80%. При деца обикновено е вроден дефект, който обаче няма никакви симптоми, докато не се получи спешното състояние. Това е наслояване на аортата, при което кръвта отива там, където не трябва. Другата причина за такова заболяване при деца е травма.

Това е едно от най-спешните състояния и само изключително бързата лекарска намеса може да спаси пациента. Симптомите са появата на непоносима, силна болка в гърдите и трябва светкавична лекарска намеса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране