18.03.2023 | 11:33
Собственикът на „Виваком“: Наш конкурент плаща на журналисти да ни клеветят
United Group заплашва с дела медиите, които "уронват престижа" й

Компанията собственик на телекома Vivacom – United Group публикува отворено писмо, в което твърди, че е жертва на кампания за уронване на престижа, която е поръчана от „голяма международна компания и конкурент“.

Твърди се, че неназованото поименно дружество предлага пари на журналисти да публикуват нападки срещу бизнеса на групата в България.

Предлагаме текста на цялото отворено писмо без редакторска намеса:

United Group получи информация, че голяма международна компания и конкурент предлага възнаграждение на журналисти, за да публикуват нападки срещу Групата в България с цел уронване на нашата репутация.

United Group подкрепя силните и независими медии в региона. Вярваме, че това е критично важно за всяка добре функционираща демокрация.

Медиите, собственост на Групата, спазват най-високи редакционни и етични стандарти. Убедени сме, че и колегите от другите медии в България не биха приели непрофесионални предложения за заплащане за публикации с невярна и/или неточна информация. Ако това се случи, ще предприемем необходимите стъпки за защита на нашата репутация, включително и в съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране