14.11.2022 | 11:37
Сорос е платил 129 млн. долара, за да повлияе на междинните избори в САЩ срещу Тръмп
Най-щедрият спонсор на Демократическата партия е спонсорирал три организации, работещи за победата на либерал-глобализма

Милиардерът Джордж Сорос се оказа най-щедрият спонсор на междинните избори в САЩ. Това става ясно от данни, разпространени от канадската платформа „Вижуал капиталист“, която представя най-новите тенденции в бизнеса и инвестирането. Сорос е налял $129 милиона, като получатели са все организации, работещи за налагането на либерал-глобализма. Може да се предположи, че парите са отивали за подкрепа на доверени кандидати от Демократическата партия на САЩ, които после в Конгреса да прокарват закони и решения в интерес на световния либерал-глобализъм.

В десетката на най-големите спонсори на междинните избори, освен Сорос, има само още един донор на глобализма – Сам Банкман-Фрийд. Но със скромните $39 милиона той не може да се мери с родения в Унгария богаташ. Все пак Фрид е основател и главен изпълнителен директор на фирмата Еф Ти Екс, която в момента е третата по големина борса за криптовалути в света след „Байнънс“ и „Койнбейс“. Еф Ти Екс е със седалище на Бахамите и предлага търговия с повече от 300 криптовалути.

Останалите осем заможни люде в класацията са давали пари все за подкрепа на кандидати от Републиканската партия.

На кого е плащал Сорос?

Най-големият получател на парите му – 125 милиона от тях, се оказва „Демокраси Пи Ей Си II“, където съкращението Пи Ей Си (PAC) означава „комитет за политически действия“ (political action committee). Тази организация бе лично създадена от Джордж Сорос през август 2021 година, когато глобалистите сериозно се опасяваха, че на междинните избори е възможно да претърпят съкрушителна загуба. Причините за това, описвани от различните наблюдатели, бяха свързани най-вече с последствията от мерките, които те налагаха заради коронавирусната пандемия. Най-вече стотиците фалирали малки бизнеси в щатите, чиито губернатори или мнозинства в местните конгреси са все от Демократическата партия. Заради това Сорос набързо основа „Демокраси Пи Ей Си II“, която да финансира най-разнообразни прояви, рекламиращи „демокрацията“, както я разбира 92-годишният милиардер.

Следващият бенефициент на соросовите предизборни милиони е „Калар ъф чейндж“. Тази организация описва сама себе си в своята интернет страница така: „Ние се фокусираме върху изграждането на независима черна политическа власт, засилването на черните гласове, избирането на прогресивни кандидати, които споделят нашите ценности, и държането им отговорни пред нашите общности.“ Преведено на обикновен език това означава, че организацията работи за едно от важните направления на либерал-глобалистката идеология – политиката на идентичностите. Нейната задача, описвана в книгите на Клаус Шваб, е да се размива ролята на държавата за сметка на отделните общности, за да се постигне крайната цел – превръщането на държавите в ненужни образувания и последващото им закриване.

Третият получател на милионите на Сорос е фондът „Демокраси грасруутс виктори“ (Фонд за победа на масовата демокрация). Той пък наема хора, чиято задача е да лепят плакати, да разпращат есемеси и да агитират на различни места за кандидатите на Демократическата партия.

Божидар Божков

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране