06.02.2024 | 21:10
Срам и позор! Байдън обърка Макрон с Митеран, обяви покойния френски президент за германец (видео)
Видеоклип с изказване на 81-годишния президент на САЩ бързо стана хит в социалните мрежи

Президентът на САЩ Джо Байдън обърка Еманюел Макрон, настоящия френски президент, с Франсоа Митеран, който ръководи Франция от 1981 до 1995 г. и почина през 1996 г., съобщи „Политико“.

В реч на предизборен митинг в Лас Вегас, докато разказваше за срещата на върха на Г-7, която се проведе в Англия през юни 2021 г. и на която Макрон присъства, Байдън каза „Веднага след като бях избран, отидох на срещата на Г-7 в Южна Англия. Седнах и казах: „Америка се завърна!“, а Митеран от Германия – имам предвид Франция – ме погледна и каза: „За колко време се върнахте?“.

Това не е първата грешка на 81-годишния американски президент. През юли 2023 г. той случайно каза, че „над 100“ американци са починали от Ковид-19, откакто е избухнала пандемията. По-късно Белият дом поправи това на „над 1 милион“.

През юни Байдън – който се кандидатира за преизбиране и трябва да се изправи срещу републиканския претендент Доналд Тръмп през ноември – беше объркал войната в Украйна с тази в Ирак, като каза, че руският президент Владимир Путин „губи войната в Ирак“. „Трудно е да се каже, наистина. Но той очевидно губи войната в Ирак. Той губи войната у дома и се е превърнал в аутсайдер по света“, каза Байдън.

1 коментар

  1. Ив каза:

    Стария, освен че не знае на коя планета се намира,спомнете си през 2022 във Великобритания, като завърши своят“рецитал“ зс уважение и гръмко каза на Англичаните“да живее кралицата“ явно забравил че тя поне преди година тогава си беше отишла от този свят… Време е и там за промяна

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране