08.06.2015 | 20:16
Старица даде 23 000 евро на „лекар“ от Сиатъл
Мошеникът казал на бабата, че дъщеря й и зет й са приети в американска болница

81-годишна бургазлийка изсипа солидната сума от 23 хиляди евро на мошеник, представящ се за лекар от американския град Сиатъл. Възрастната жена, живееща на ул. „Константин Величков“ в центъра на Бургас, е поредната жертва на телефонните измамници, от които се опариха много пенсионери.

Хората продължават наивно да дават всичките си спестявания, доверявайки се на лъжите на мошениците.
„Медикът от Сиатъл“ позвънил по телефона на бабата и й казал, че дъщеря й и зет й са били приети в болница там, като се налагала спешна операция. За да започне обаче интервенцията, пенсионерката трябвало да предаде всички налични в къщата пари.

Жената дала сумата от 23 000 евро на непознат мъж, представил се за служител в Здравната каса, който дошъл на домашния й адрес. По-късно разбрала, че е измамена.

Въпреки многобройните предупреждения от страна на полиция и медии, жертвите на телефонните измамници са всеки ден. Ако получите обаждане от непознат, който твърди, че имате близък в беда, станала е катастрофа, пожар или ваш роднина има спешна от операция, веднага се свържете с най-близкото управление на полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране