28.07.2020 | 14:12
Статуквото се върна: Борисов се хвали във Враца, отпускарят Гешев гони кокошкари в Шуменско
Има половин милиард бонбонки за Северозапада, изцепи се все още българският премиер

Мафиотско-криминалната власт в България направи опит да неглижира протестите.

Днес Бойко Борисов отново потегли с джипката. Днес пътят му мина през Враца, където посети спортна зала и завод за автомобилни части. На задната седалка бяха регионалният министър Петя Аврамова и кметът на града Калин Каменов, а турнето по традиция беше излъчвано на живо във фейсбук от правителствения пиар Севделина Арнаудова.

Първо премиерът инспектира наскоро ремонтираната спортна зала във Враца. Пред волейболното хале, където паркира премиерската джипка, от рано се бяха събрали много хора в очакване на Борисов. „Това протестиращи ли са“, попита той с нотка притеснение в гласа. „Не, това са подкрепящи“, отговори кметът на града Калин Каменов. „Ние като видим много хора и почваме…“, засмя се от своя страна PR-ът на премиера Севделина Арнаудова.

Събралите се граждани аплодираха Борисов, щом слезе от колата. След като премиерът разгледа волейболната зала и се запозна с женския и мъжкия отбор, той разговаря с няколко човека навън и отново се качи в джипа. Тримата с кмета и регионалния министър Петя Аврамова се отправиха към новоизграден завод до Враца. „Знаеш ли кога двата завода, защото и двата са много големи, се съгласиха да дойдат тук? И този от Кърджали – „Тесла“. Знаеш ли кога се съгласиха? Да ти кажа ли? Когато им казах, че пътят Ботевград-Мездра ще стане 4-лентов. В момента, в който видяха, че Петя Аврамова подкара багерите, те стартираха“, разказа премиерът.

Той обясни също, че целта на грантовете от Европа е именно развитие на по-изостаналите региони като Северозапада, където пътната мрежа не е в добро състояние. „Затова са тези 200 млн. евро. Това са около 400 млн. лв., които са грантове, които получаваме – бонбонките, както ги наричат в Брюксел. Тези близо половин милиард са бонбонки за този регион“, каза Борисов. Той попита и колко санирани блокове има във Враца, а кметът отговори, че са 40 и още 140 чакат финансиране. „Ако не беше тая коронавирус, сега дефицитите са ужасни. А като ви слушам кметовете все едно няма криза. Само викате „дайте“!“, направи забележка премиерът.

Въпреки, че е в отпуска, скандалният главен прокурор Иван Гешев се появи днес на полицейска акция в Шуенско. „Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми“, заяви той. Пред журналисти Гешев подчерта, че за тази година неговите приоритети са елиминиране на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране