24.02.2016 | 0:01
Тервел Пулев пропуска „Странджа“
Гаф с най-добрите ни боксьорки опорочи турнира

Бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон 2012 Тервел Пулев (91 кг) пропуска 67-ото издание на международния турнир „Странджа“ заради контузия. Малката кобра бе включен в националния ни тим, но не се яви на кантара в Парк хотел „Москва“.

Той е получил лека травма по време на подготовката и треньорското ръководство е решило да не рискува с участието му, за да го запази за решителните квалификации за Рио де Жанейро. Другият ни представител в категорията Кристиян Димитров почива в І кръг, а във ІІ ще се бие срещу Нарек Манасян (Арм). Разбра се, че Тервел е осъдил за клевета издателя на в. „Уикенд“ и очаква 18 000 лв. обезщетение плюс законна лихва от 3 август 2013 г. Присъдата е потвърдена от Върховния касационен съд.

С неприятен гаф за най-добрите ни боксьорки започна турнирът. Почти еднаквите имена на най-добрите ни състезателки в категория до 51 кг Стойка Петрова и Станимира Петрова им изиграха лоша шега. Според схемата, разпространена от организаторите, първа от нашите на ринга трябваше да се качи световната шампионка от 2014 г. Станимира Петрова срещу Алем Елгул (Тун). Оказа се обаче, че според официалния жребий тунизийката трябва да се бие срещу еврошампионката Стойка Петрова.

В програмите, раздадени на съдиите, също бе вписана името на Стойка, но добричлийката била уведомена, че ще боксира в другата част на схемата, и бе дошла в залата като зрителка след тежка тренировка. Станимира пък загряваше напразно около ринга. За да замажат гафа, главният съдия и супервайзърът преместиха срещата на Стойка последна в следобедния сеанс, както е по правилата. Боксьорката от Русе обаче бе крайно ядосана от ситуацията и отказа да се качи на ринга. Двете със Станимира трябваше да водят битка коя да представлява страната ни в олимпийската категория до 51 кг и да се бие за квота за Рио.

Във втората сесия Джоана Нуамеруе (64) победи Инес Рили (Тун) с 3:0 съдийски гласа (40:35, 40:35, 40:35). В същата категория Симона Симеонова падна от Ян Венлу (Кит) 0:3 (37:39, 36:40, 37:39). Димитър Илиев (49) пък се справи с Мухамед Унлу (Тур) с 2:1 (29:28, 29:28, 28:29). „Доволен съм, защото това бе първият ми международен мач. Накрая малко се поизморих, но съперникът ми не беше случаен“, заяви 17-годишният бургазлия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране