16.10.2016 | 0:01
Тръмп за жените, обвиняващи го в сексуалeн тормоз: Болни лъжкини
Клинтън води пред него със 7 процента
Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп отрече обвиненията на жени срещу него в сексуални посегателства, предадоха световните агенции.
На митинг от предизборната си кампания вчера Тръмп нарече тези жени „болни лъжкини“, търсещи пари или слава, и определи обвиненията като изфабрикувани от своята опонентка от Демократическата партия Хилари Клинтън и медии.
В типичен стил ексцентричният милиардер показа на подиума в какво го е обвинила една от жените и отбеляза, че друга не е достатъчно привлекателна, за да заслужи неговото внимание.
Най-малко пет жени го обвиниха в сексуални посегателства, като съобщиха, че досега са се притеснявали да говорят по темата.
Кандидатът на републиканците за вицепрезидент Майк Пенс обеща партията да представи скоро доказателства, че жените лъжат и Тръмп е невинен.
Обвиненията в сексуален тормоз се отразиха силно негативно на кампанията на републиканците.
Кандидатката на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън поведе на Тръмп със 7 процента, показва проучване на общественото мнение на института Ипсос за Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че резултатите от сондажа са публикувани в момент, когато ексцентричният милиардер е обвиняван от редица жени в сексуални посегателства.
44 от вероятните избиратели, участвали в анкетата, подкрепят Клинтън, а 37 на сто – Тръмп.
Това е малка промяна спрямо предишното подобно проучване, от вторник, отбелязва Ройтерс. Тогава Тръмп изоставаше от Клинтън с 8 процента.
През последната седмица на август подкрепата за двамата водещи кандидати бе приблизително равна. Оттогава обаче Клинтън постепенно набира преднина.
Тя води средно със 7 процента пред Тръмп, показва компилация от различни сондажи.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране