20.10.2016 | 20:36
ЦИК увеличи броя на секциите в Германия, Испания и Австрия
В посолството в Берлин секциите стават две вместо една

ЦИК ще увеличи броя на избирателните секции в Германия, Испания и Австрия на предстоящите президентски избори и референдум. В Германия увеличението засяга три от осемте града, в които имаме дипломатически и консулски представителства. Преди седмици германската администрация реши да не позволява разкриването на секции извън тях.

В посолството в Берлин секциите стават две вместо една. В генералното консулство в Мюнхен броят им се увеличава от една на три, а в консулството във Франкфурт на Майн – от една на две. Предложението идва от посолството в Берлин, според което опитът от изборите в предишни години показал „трудности, когато в цитираните места е имало само по една секция“. „Не на последно място се посочва, че предложеното увеличение е с цел недопускане на забавяне и струпване на хора пред сградите, което е в съответствие с изискванията за сигурност във ФРГ“, се казва в решението на ЦИК. Три вместо една секция ще има още в посолството ни в Мадрид, а във Виена те са увеличават от една на две.

По предложение на посланика ни в Индонезия ЦИК реши да не открива нито една секция в посолството в столицата Джакарта. „Сочат се съображения за малък брой избиратели (общо 5 души), малък състав на служителите в посолството, невъзможност да се командирова служител в Сингапур, където има общо 84 броя подадени заявления“, пише в решението. Излагат се и съображения за финансова нецелесъобразност за образуване на секция в Джакарта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране