30.01.2024 | 18:11
Цирк! Ваня Григорова побесня в ефир и обвини Цветанка Ризова в пристрастие към управляващите
Виждам стремежа ви да неглижирате участието на управляващите по отношение на организиране на изборите, но няма как да си затворим очите, отсече тя

Битката ми е за честни избори, не защото имам огромното его и не мога да се примиря с това, че някой друг е станал кмет. В крайна сметка избирателят трябва да има доверие в изборния процес. Това заяви пред bTV общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Ваня Григорова.

„Разликата между мен и Терзиев е минимална, от друга страна – в резултатите, официалните, пише, че няма сигнали за проблеми от СИК. Има 400 подадени проблемни моменти от страна на СИК за това, че избиратели са искали да гласуват машинно и са имали проблеми с това, поради което гласът им не е отчетен.

Видяхме, че от 313 протоколи за машинно гласуване, само в 13 няма разминавания.

В прегледа на протоколите има двупосочни резултати. Има секции, в които за мен са отчетени по-малко гласове, в други – за него.

Ако ги съберем обаче, аз имам 213 гласа повече, това е записано в експертизата“, посочи тя.

„Чуйте ме добре какво казвам. Флашките от машинния вот се сравняват с протоколите от машинния вот. Бюлетините не се броят, сравняват се резултатите от флашките. 15 флашки въобще не са предадени на вещите лица, тях ги няма“, опита се да обясни Григорова на водещата Цветанка Ризова, която не спираше да я прекъсва.

„Виждам стремежа ви да неглижирате участието на управляващите по отношение на организиране на изборите, но няма как да си затворим очите“, отсече Григорова, която смята, че за това са виновни от „Продължаваме промяната-Демократична България“, а не Централната избирателна комисия.

„По закон трябва да се слагат печати и те не слагаха печати цял ден. Това е проблем. Вие казвате, че няма проблем от страна на управляващите, което за мен е крайно възмутително“, ядоса се Григорова.

„Никъде в ЕС не се гласува така. Представете си какво може да се направи с една флашка“, каза още тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране