09.06.2016 | 8:37
Цвети очаква успех в Рио
Не сме говорили да играем на двойки с Гришо на Олимпиадата, призна Пиронкова

Цветана Пиронкова се надява подобрената й спортна форма да й донесе успех и на Олимпиадата в Рио, за която успя да спечели последната възможна квота. Пловдивчанката призна, че неочакваното й класиране не е било предвидено и затова не е говорила с Григор Димитров да участват в турнира на смесени двойки, където конкуренцията е по-слаба. Двамата имаха успешно представяне през януари 2012 г. на турнира „Хопман къп“, неофициално световно първенство по тенис за смесени отбори, когато спечелиха бронзови медали.

Пиронкова бе наградена от FIBank, чието рекламно лице е, за доброто си представяне на „Ролан Гарос“, където достигна четвъртфинал. С отличните си изяви в Париж пловдивчанката спечели последната възможна квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.

„Вече започнах подготовката си на трева, макар и на изкуствена, защото в България нямаме корт с истинска. Предстои ми и турнирът в Бирмингам, където ще играя квалификации, а следващият турнир, който ще играя, е „Уимбълдън“. Олимпиадата промени малко плановете ми и обмислям варианта или да изиграя един загряващ турнир в Бразилия, или да отида седмица по-рано и да се подготвя на кортовете, където ще се играе олимпийският турнир. Вече официално е потвърдено, че ще участвам. Преди месец осъзнавах, че шансовете ми са доста малки, но в спорта се случва всичко и успях да хвана последния влак за Олимпиадата. Не сме обсъждали с Григор варианта да участваме на двойки. Не мога да кажа какви са очакванията ми за Олимпиадата, има важни турнири преди нея, за които да се концентрирам”, каза Цвети.

„Определено турнирите на трева са любимата ми част от сезона и се чувствам добре на тази настилка. Тази година няма да имам най-добрата подготовка, защото вече изпуснах един турнир. Сега отивам на втори и там ще играя квалификации, а на третия, на който исках да участвам, не мога да вляза, но в крайна сметка смятам, че ще успея да се подготвя добре, дори и да нямам много състезателни мачове. Не се притеснявам. Мисля, че имам шанс и възможност да се представя добре. За мен е важен балансът в живота. Мисля, че се справям успешно с това, както в професионалния, така и в личния живот”, допълни Цвети.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране