29.01.2024 | 20:13
Убийството на Пейо: Може двете злобни жени да са прикрили следите сами
Калин Стоянов: Има и версия за съпричастност на други лица

„Не изключвам варианта тези две злобни жени самостоятелно да са прикрили всички следи“. Това обяви пред журналисти в Стара Загора вътрешният министър като коментар на убийството на Пейо Пеев. За убийството са обвинени тъщата и съпругата на Пеев. Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са умъртвили мъжа чрез удушаване.

Министърът каза, че се работи активно по делото и има две лица с повдигнати обвинения. „Работим по версия за евентуална съпричастност на други лица към убийството и най-вече за прикриване на следите за извършеното убийство. От това, което видях от начина, по който е извършено убийството, което се вижда от клипчетата, не изключвам варианта тези две злобни жени самостоятелно да са прикрили всички следи. Но това е въпрос на изследване, който през следващите дни ще изясним нацяло.““, заяви той.

Само преди дни главният секретар на МВР Живко Коцев обяви пред  БНТ, че ма подозрение, че в жестокото убийството на Пейо Пеев миналата седмица в София има и други замесени хора. Той обаче не пожела да даде повече подробности, но пък каза че вече има образувано досъдебно производство за лично укривателство.

Относно инцидента с шампиона по борба Пламен Пенев и смъртта му след полицейско преследване в Стара Загора, Стоянов каза, че са освободени двама висши ръководители от Областната дирекция на МВР в Стара Загора и, че освен това „има двама служители от изпълнителския състав, които са отстранени и до няколко дни те също ще бъдат уволнени. Има следствено дело, работи се активно по него и има назначени множество експертизи.“

От самото начало заявихме, че ще бъдем критични както към себе си, така и към служителите на МВР и категорично няма да допуснем ситуации, при които има немарливо, лошо или дори противоправно изпълнение на служебните задължения, допълни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

На въпрос защо е уволнен зам.шефът на ОДМВР, а не шефът, Калин Стоянов обяви, че той е бил в отпуск. На следвавщ въпрос,че като е бил вв отпуск, защо е бил на мястото и е давал разпореждания, МВР-шефът обясни, че това било тежко престъпление и нямало как да не е там, но така и не стана ясно защо тогава не е потърсил отговорност и от него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране