31.01.2024 | 11:07
Уволнен от МВР за смъртоносна гонка стана зам.-кмет
Илиян Илиев ще отговаря за ресор "сигурност" в Мъглиж

Илиян Илиев е новият зам.-кмет в Община Мъглиж, като ще ръководи ресор „Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията“. Това съобщава във „Фейсбук“ самата общинска администрация.

Илиев е един от двамата полицейски началници, които бяха освободени от вътрешния министър Калин Стоянов заради смъртоносната гонка в Стара Загора в края на 2023 г., която доведе до смъртта на 58-годишния Пламен Пенев.

Почти седмица след фаталния инцидент МВР и най-вече ОДМВР-Стара Загора отричаха да имат каквато и да е вина по случая. Аутопсията обаче показа, че преследваният Пенев е бил задушен от полицаите при изваждането от автомобила и задържането.

Илиян Илиев бе началник на „Охранителна полиция“ в Стара Загора, а другият освободен бе зам.-директорът на полицията в града Пламен Петков.

Община Мъглиж разказва в своето съобщение визитката на пловдичанина Илиев, който е завършил е Академията на МВР в София и магистратура „Криминология и социална превенция“ в Техническия университет във Варна. Изтъква и през какви ръководни длъжности в полицейската система е преминал, но не споменава и дума затова, че е бил освободен от системата на МВР.

Мотивът за назначението на Илиев е следният: „Сериозните предизвикателства пред общинското ръководство налагат оптимизиране на кадровата политика и назначаване на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е точно такъв“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране