15.02.2024 | 21:39
Вижте Нотариуса с Ветко и Маринела Арабаджиеви и с посланика на ОАЕ
Убитият измамник е имал бизнес, рекламиран в българския "Форбс"

Нови и нови разкрития излизат за живота на убития преди две седмици Мартин Божанов – Нотаруиса. Той е спряган за ръководител на група, оказвала натиск върху магистрати. Срещу него има подадени десетки сигнали. Специално създадена комисия в Народното събрание ще разследва влиянието му в съдебната система.  Според едната версия Нотариуса е бил част от кръга на бившия следовател Петър Петров-Пепи Еврото. Според другата – той е имал собствена група за оказване на натиск върху магистрати.

Преди дни се появи публикация,че измамникът е изнудвал богаташи, като под ударите му са попаднали Ветко и Маринела Арабаджиев и банкерката Петя Славова. Според публикациите Нотариуса изнудвал богатото семейство за пари под претекст, че ще ги изкара по-бързо от ареста.

Добрахме се до любопитни снимки от фейсбук страницата на магазин за кафе в центъра на София, на ул. „Съборна“ – „Espresso Cultura-Specialty Coffee“. Става дума за кафенето „Еспресо Култура“, което към днешна дата е затворено, а на негово място има заведение за пици и фокачи. В страницата обаче може да се видят снимки от 2022 г. на Божанов с Ветко и Маринела Арабаджиеви, с посланика на Обединените арабски емирства у нас, както и с други познати лица.

Дори и да е имало разрив в отношенията между Нотариуса и Арабаджиеви, той е настъпил след лятото на 2022 г., защото тогава те дават съгласието си снимките да бъдат публикувани във фейсбука на „Еспресо Култура“.

Любопитна е и историята на кафе магазина. Той отваря врати през лятото на 2019 г. Собственик е известният кафе майстор Стан Бачев. През 2020 г. „Еспресо Култура“ пробива дори във „Форбс България“, където Бачев разказва за създаването и развитието на кафенето.

И така до юни 2022 г. когато във фейсбук страницата на „Еспресо Култура“ се появява снимка на Мартин Божанов, прегърнат със Стан Бачев, придружена с текст „Кралете“. В следващите няколко седмици в същата страница могат да се видят снимките на Божанов с Негово Превъзходителство Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми, извънреден и пълномощен посланик на Обединените арабски емирства, както и с Ветко и Маринела Арабаджиеви. Но не и снимки на досегашния собственик Стан Бачев.

Не е ясно как точно Божанов се е озовава начело на кафе магазина и дали не е завзел бизнеса на Стан Бачев.

 

1 коментар

  1. Адам каза:

    „Кралят“-Нотариус сега храни червеите. Sic transit gloria mundi….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране