13.12.2023 | 12:30
Владислав Горанов стана консултант по бюджета
Санкционираният по „Магнитски“ бивш финансов министър се появи в парламента с Росен Желязков

Влади Горанов се завръща в управлението на ГЕРБ, написа „Галерия“.

Санкционираният по „Магнитски“ бивш финансов министър се появи в парламента тези дни. И то не с кого да е – беше разведен из сградата лично от шефа на Народното събрание Росен Желязков, финансистът от Плевен сияеше видимо и даваше вид на доволен от развитието на нещата.

На журналистически въпрос по каква работа е в парламента, Горанов отвърна, че всеки български гражданин има това право. Все още не е ясно дали на бившия министър има изкарана карта за сътрудник на ГЕРБ. Ясно е, че Влади ще консултира групата най-вече по бюджета.

Припомняме, Горанов беше изхвърлен от партията веднага, след като попадна в списъка „Магнитски“. Американците го поставиха там най-вече заради разкритията на бизнесмена Васил Божков, че лично финансовият министър е взимал редовно, подкупи от по няколко десетки хиляди евро. Босът на „Нове холдинг“ дори показа снимки от телефона си на чатове с Горанов. Естествено, едно от остриетата на ГЕРБ тогава отрече да е взимал пари от Божков. Освен това Влади Горанов беше подозиран в изключително топли връзки с ръководството на ДПС.

Депутати смятат, че триумфалната му поява има общо с бурните медийни изяви на Пеевски, както и с факта, че Божков засега не е постигнал целите си да обвини ГЕРБ в корупция.

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    А уж Буци дори „не го познавал“…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране