23.02.2016 | 10:22
Заплахите към премиера са натягане за избори или глупав пиар
Някой му е направил мечешка услуга, смята Гяуров

Като нагнетяване на обстановката с цел предизвикване на предсрочни избори определи пред Нова телевизия заплахите за убийство на премиера Бойко Борисов бившият шеф на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров. Неговият колега на същия пост Димо Гяуров пък нарече случая „глупав пиар“.

Според Киров има среди заинтересовани от предсрочни избори и всичко около огласените вчера заплахи с писмо, снимка и куршум подсказва опит да се създаде напрежение.

Димо Гяуров смята цялата история за плод на усилията на ПР-ите на премиера. „Доста глупав ПР“, коментира той и се аргументира с факта, че няма как барутът от куршума да не бъде засечен от устройствата, през които минава кореспонденцията в Министерския съвет.

„Някой му е направил мечешка услуга“, добави Гяуров. „Случаят по-скоро е посегателство спрямо интелекта на публиката – някой се опитва тежко да ни заблуди, че има дестабилизация в държавата“, каза още той.

Колкото до назначаването на охрана от НСО на Делян Пеевски, има сериозна театралност в обявяването  й – „някой се опитва да направи г-н Пеевски важен“, отбеляза Димо Гяуров.
Според Кирчо Киров съобщаването на подробности как се готвели да ликвидират депутата може да е тактически ход с цел заблуждаване или сплашване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране