12.08.2015 | 12:55
Здравната инспекция забрани „свещената вода“
В течността са открити нитрати в количества два пъти над нормата

Здравната инспекция в Шумен забрани достъпа до водата в аязмото на базиликата в Плиска, докато не станат резултатите от окончателните изследвания. Забраната е издадена тази сутрин, след като стана ясно, че водата е замърсена. Инспектори от здравното министерство също се включиха в порверката.

Във вторник от РЗИ съобщиха, че водата е опасна за здравето. Проверка установи, че във водата са открити нитрати в количества два пъти над нормата.  Към момента водата не е изследвана за други отрови или замърсители и здравните инспектори не могат да кажат дали е годна за пиене.

Тази сутрин директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров призова премиера Бойко Борисов да не позволява проверка на инспекцията сега. Причината е, че в момента археолози още работят по разкопките и водата със сигурност ще е замърсена.

„Бойко, ако ме гледаш, кажи на Москов да не проверява водата в Плиска“, обърна се той към премиера. Той възнегодува, че медиите се интересуват само от качеството на водата, но не и от откритието на археолозите.  „Не проявявате интерес, освен към шибаната вода, да му се не види“, възмути се историкът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране