13.04.2015 | 11:16
6 жертви на пътя за 3 почивни дни
Ранените са 83 души, от които 5 са с опасност за живота

Продължава негативната статистика за повече катастрофи пред почивните дни.

За последните 3 дни – от петък до неделя включително, при катастрофи в страната са загинали шестима души, в общо 65 тежки пътнотранспортни произшествия. Ранените са 83, от които 5 са с опасност за живота, съобщи пред БНР Георги Петришки, главен инспектор от „Пътна полиция“.

Между загиналите има момченце на 6 години, возено на предната седалка от 55-годишен мъж, с отнета шофьорска книжка, който също е загинал. Има и пешеходка, блъсната на пешеходна пътека в Тетевен, която по-късно е починала. Загинал е 20-годишен моторист, 24-годишен мъж водач на лек автомобил и 49-годишен мъж водач на мотопед, съобщи за останалите жертви инспектор Петришки.

“Водачите на автомобили трябва да разберат, че трябва да шофират разумно, с повишено внимание и лична отговорност и да бъдат толерантни едни към други! И да не забравят, че агресията на пътя тласка към катастрофа”, посочи служителят на “Пътна полиция”.

Полицаят посочи, че по традиция основните причини за катастрофите по празниците са несъобразената и превишена скорост, липса на правоспособност и извършване на неправилни маневри. Петришки оцени като „неадекватно“ поведението на автомобилен шофьор, опитал да избута моторист в Кресненското дефиле и заяви, че той трябва да понесе отговорност.

От „Пътна полиция“ препоръчват на завръщащите се от великденската почивка днес граждани да тръгват по-рано на път и да използват интервала от 14 до 20 часа, когато ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по основните пътища.

Затруднено ще бъде движението по автомагистрала Струма в Кюстендилска област, по международния път Е-79 от Кулата в посока София. Натоварен ще бъде трафикът и на Околовръстния път в София и към входните пътни артерии на столицата. Възможно е и натоварване на АМ „Хемус“ при Ябланица.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране