07.06.2018 | 20:07
Бегълците от Софийския затвор живели цял месец в Ботевград

Избягалият затворник Владимир Пелов, който бе застрелян в центъра на Ботевград преди два дни, се е укривал в апартамент в града близо месец, съобщи Нова телевизия. С него е бил и другият беглец – Радослав Колев. В момента той е в неизвестност, а от МВР обявиха, че продължават да го издирват.

Според Нова телевизия Пелов и Колев са живели в апартамент на вдовицата на близък приятел на първия. Мъжът се е самоубил преди години, след като е бил обвинен в двойно убийство. В апартамента останали да живеят детето и съпругата му, с която Пелов бил интимен преди години. Жилището бе претърсено от полицията след престрелката, в която загина избягалият затворник. Бе обявено, че там са намерени боеприпаси, но от МВР не съобщиха защо претърсват апартамента.

Свидетел разказа пред bTV, че Пелов го е заплашил с пистолет и му е наредил всяка седмица да пазарува храна за апартамента. „С влизането той ми насочи пистолет и аз нямах избор. Разберете ме. Той ми каза, че всяка събота между 2 и 3 часа трябва да бъда там. Той ме заплаши. Каза ми да ходя всяка събота да пазарувам, да пазарувам страшно много неща, за по 200-300 лв. запасяваше хладилника. Знам, че излиза нощно време, но какво прави и къде ходи, не знам“, разказа анонимният мъж.

Двамата бегълци са отишли в апартамента в края на април, т.е. около месец след бягството и са си тръгнали преди няколко дни. След това обаче Пелов се върнал, вероятно за да уреди сметките си с другия участник в стрелбата от вторник – Марио Панчев. Според разследващите той е застрелял Пелов, след като се скарали за пари.

Панчев също бе ранен с два куршума и в момента е в „Пирогов“ в тежко състояние. Той е единственият пряк очевидец на стрелбата, но МВР все още не може да го разпита. Според бивш съкилийник на Пелов – Панчев е свидетелствал по дело срещу него и беглецът е бил осъден на база на тези показания. „Панчев и още един, двамата са дали показания срещу Владо и са го набедили за убийството на двамата ромски братя Цеци и Марко, които през 2016 г. март месец бяха застреляни на паркинг пред едно казино в Ботевград“, обясни мъжът. Това дело така и не приключи окончателно.

Засега няма официално потвърждение дали двамата бегълци са били във въпросното жилище. От полицията обаче заявиха, че са имали оперативна информация, че Пелов е в района на Ботевград от около месец. Разследващите заявиха, че са провеждали няколко неуспешни акции в опит да го заловят. Едно от оправданията беше, че издирваният променил външния си вид – пуснал брада и ходел с шапка и качулка. Премиерът Бойко Борисов уточни, че Пелов се измъквал от засадите 4-5 пъти.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране