23.01.2024 | 21:03
Бербатов иска конгресът на БФС да е в НДК
Бившият нападател зове за честна надпревара при избора за президент

Димитър Бербатов, който е един от кандидатите да управлява българския футбол, изрази мнение, че не би трябвало да има жалби срещу вписването на Михаил Касабов като изпълняващ длъжността президент на БФС, тъй като всички членове на Изпълкома са гласували това решение.

„Това, което може да се случи, е някой член на Изпълкома да обжалва това вписване. Хората, които са гласували единодушно за неговото назначаване, сега могат да решат да обжалват собственото си решение. Те нямат право да се жалят пред СГС, а само пред конгреса. Ако някой от тях обжалва пред съда, искам да видя дали СГС ще допусне подобна жалба. И преди е имало такива, и тогава СГС е казал, че трябва да се жали пред конгреса. Ако съдия наруши закона и допусне подобна жалба да стигне при него, ще публикувам името на съдията“, обясни Бербатов пред БНТ.

„Ако конгресът се проведе на 15 март – чудесно. Но по-важно е да е направен прозрачно, професионално. Моето лично мнение е, че той не трябва да бъде в хотел. Трябва да бъде в НДК“, коментира бившият нападател на Манчестър Юнайтед. Той се надява на конгреса да бъдат допуснати журналисти.

„Да се приключи това нещо и който бъде избран, да се опита да гради. С моя екип три пъти сме обиколили страната, готови сме отново да го направим. Който и да бъде избран, една от задачите му е изключените клубове да бъдат върнати“, каза Бербатов.

Той коментира и кандидатурата на Георги Градев, който доскоро беше част от екипа му. „Няма проблем, нека направим честна надпревара. Това, което не ми харесва, е да се нападат хора от моя екип. Не ми харесва да се атакуват членове на даден екип, аз не бих си го позволил, не е спортсменско. С цялото ми уважение към сегашните кандидати за президент, не мисля, че се виждам като вицепрезидент на някой от тях. Който и да бъде кандидатът на сегашното ръководство на БФС, трябва да е наясно, че няма бъде уважаван. Цялото ръководство на БФС е компрометирано и трудно ще намерят кандидат“, завърши Бербатов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране