25.01.2024 | 11:04
Чалгаджийката Диона е задържана: Шофирала е под въздействието на кокаин
Проверката е направена вчера сутринта на столичен булевард

Известната поп-фолк певица Диона е задържана да шофира след употребата на наркотици. Тя е била зад волана на колата си, когато около 4 часа тази сутрин е спряна за проверка на столичния бул. „България“.

На място ѝ е направен тест, който е отчел наличие на кокаин. След това ѝ е взета и кръвна проба, а Диона е отведена в Шесто районно управление.

От Софийската районна прокуратура съобщиха, че са привлекли към наказателна отговорност 28-годишна певица. Тя е дала кръвна проба за изследване в болница, чийто резултат не е готов.

По случая е образувано досъдебно производство, а за извършеното престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1500 лева. На Диона е наложена парична гаранция в размер на 5000 лева.

Денислава Сашова, чийто творчески псевдоним е Диона, е родена през 1995 г. в Бяла Слатина. Професионално с музика започва да се занимава от 2016 г., но интересите ѝ не се ограничават само с пеенето.

Диона е участвала в няколко онлайн сериала, както и в игрални филми като актриса. Била е част от каста на различни риалити формати, пише музика и текстове за песни както за себе си, така и за свои колеги.

Завършила е „Политология“ във Великотърновския университет.

Диона не крие, че обича провокацията в своите песни, а също и разнообразието във визията и стайлинга си. Певицата винаги се е стремяла да бъде нестандартна и екстравагантна на сцената.

В профилите си в социалните мрежи – Фейсбук, Инстаграм и Тик-Ток, тя има стотици хиляди последователи. В редица интервюта тя казвала, че иска „да е пример за младите хора“, както и „да помага на талантливите сред тях да поемат по своя път на успеха“.

Диона е поредната популярна личност, която бива задържана да шофира в нетрезво състояние. Миналата година певицата Белослава беше задържана при шофиране в нетрезво състояние и на 18 януари получи наказание 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Книжката ѝ е отнета за шест месеца, като се наложи да плати и глоба от 150 лв.

Журналистът Ивайло Цветков-Нойзи също беше задържани за това, че е шофирал под влияние на алкохол. На 17 ноември 2023 г. той беше спрян за проверка, а дрегерът отчете 2,12 помила алкохол. Наложен му е запора на автомобила, а той е освободен срещу гаранция от 15 000 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране